Danmark er på mange måter den perfekte destinasjonen for en treningsreise – uansett om du vil gi deg ut på en rå surfeferie, en rolig oppdagelsesreise på sykkel, eller kanskje en stille og avslappende yogaretreat på en av de mange danske strendene.

Mange muligheter i kompakt format

Danmark er bare en kort ferge- eller kjøretur unna for de aller fleste nordmenn, og det er dessuten enkelt å komme seg rundt i landet. Det finnes en mengde kystområder å velge mellom, og turistsektoren er godt utbygget. Det betyr at du kan velge å vrake blant flotte utleieboliger, som bare venter på at du skal ta med deg pilatesball og treningsmatte, stå opp samtidig med solen, og oppleve en forfriskende treningsøkt på stranden.

Samtidig er du aldri langt unna noen av de danske storbyene, og det finnes også mange treningsopplevelser å velge mellom i innlandet. Det er for eksempel svært godt lagt til rette for lange sykkelturer.

Kombinasjoner – hva med sykkel og surfing?

Det er selvfølgelig mulig å kombinere praktisk talt alle treningsformer i løpet av en reise til Danmark, men sykkel og surfing er kan være en god match. Området «Thy» på Jyllands nordvestlige kyst er det beste stedet for surfing, med naturlig sentrum i Klitmøller. Samtidig er det selvfølgelig mulig å prøve seg på surfing mange andre steder i landet. Hvis du foretrekker SUP-brett, kan du bruke det praktisk talt overalt.

Når det gjelder sykkelferie, har Danmark over 11 000 km med sykkelruter. Dessuten er landet som kjent nesten helt flatt, noe som gjør at du kan legge opp til hyggelige langturer uten alt for mange høydemeter. Det omfattende nettverket med sykkelruter, sammen med den flotte naturen og de mange andre attraksjonene, gjør Danmark til en optimal destinasjon for både for de mest entusiastiske mosjonistene og familier. Uansett fysisk form og preferanser når det gjelder treningsform – Danmark bør være målet for din neste treningsreise.