Koronaårene ble vi fastlåst til Norge, og uansett om man hadde ferie, måtte vi feriere her i landet. Når landegrensene åpnet igjen kunne man feriere som før, og i den forbindelse gjorde Virkes Reisepuls en undersøkelse.

8/10 ønsket å feriere i utlandet igjen og 49% av disse ville reise til blant annet Danmark.

Bør jeg finansiere ferien til Danmark med forbrukslån eller kredittkort?

Å låne penger for å dra på ferie, er et vanlig fenomen uansett om det skjer via en betalingsløsning hos et reisebyrå, med et kredittkort eller med et forbrukslån.

Dersom du ikke har mulighet til å bruke oppsparte midler til feriekostnadene, kan det være lurt å låne penger til ferien din. Hvis du ønsker å ta opp et forbrukslån, så må du huske på at renten her er høyere enn for eksempel et lån med sikkerhet. Derfor bør du ha en nedbetalingsplan klar til du får pengene utbetalt.

På en annen side så er forbrukslån billigere enn et kredittkort som har gått over en rentefri periode. Dersom du vet med deg selv at du ikke vil klare å betale ned den utestående kredittgjelden innen forfallsfrist hver måned, så kan forbrukslån være et billigere alternativ.

Kan jeg ta opp et ferielån?

Ja det kan du. Et ferielån er et lån uten sikkerhet som du kan bruke til akkurat det du vil. Dette er et forbrukslån, så du er blant annet nødt til å ha en fast inntekt og ha en norsk adresse. Banken kommer som vanlig til å gjøre en kredittsjekk av deg.

Hvor mye penger kan jeg låne til ferien?

I forbrukslån kan du ta opp alt mellom 5000 kroner og 600.000 kroner. Likevel må du huske på å ikke låne mer penger enn det du faktisk trenger.

Forbrukslån er tross alt dyrere enn tradisjonelle lån med sikkerhet, og man risikerer å pådra seg for mye gjeld dersom man låner for mye. Vurder hvordan et lån vil påvirke hverdagsøkonomien din før du bestemmer deg for å ta lånet.

Husk: ved å sammenligne flere forbrukslån kan du finne det lånet som har laveste rente og beste vilkår.