En komfortabel rammemadrass er en svært populær sengetype i Norge. Dette skyldes at den ofte byr på en enkel løsning, idet man selv monterer benene på. Ikke minst så trenger man overhodet ikke å bruke sengeramme eller lameller. Den er lett å flytte rundt på, hvilket er en stor fordel dersom man skal vaske i boligen. Som regel inneholder rammemadrassen pocketfjær eller multipocketfjær. Dette skal velges etter egen smak og behag.

Alminnelig pocketfjær

Mange er usikre på om de skal velge en rammemadrass bestående av pocketfjær eller multipocketfjær. Velger man alminnelig pocketfjær så kan man få to varianter som gir enten medium fasthet eller fast fasthet. Medium fasthet er godt egnet for mennesker som veier opptil 80 kilo. Veier man derimot mellom 80 og 100 kilo bør man gå for fast fasthet, da det gir bedre støtte til kroppsvekten.

Multipocketfjær

Man kan også velge multipocketfjær dersom man veier mellom 80 og 100 kilo. Da skal man bare være forberedt på at madrassen har en betydelig sterk fasthet. Det egner seg godt for mennesker som sliter med ulike ryggskader. Om man veier over 100 kilo så er multipocketfjær et svært godt valg. Dette skyldes at de er spesielt godt egnet for kroppsvekt over denne vekten. Det gir godt støtte til kroppsvekten, hvilket vil sikre en god nattesøvn i det lange løp.

 

Overmadrassen

Til sist så skal man vurdere om en overmadrass er noe man vil tillegge. Vi bruker over 3000 timer i sengen hvert år så det er ikke her man bør spare pengene. Overmadrassen utgjør ofte en stor forskjell for mange, idet den kommer i mange ulike materialer og former. Ofte er overmadrassen en god overflate for å unngå slitasje på resten av sengen. Ellers så kan den fungere som en myk overflate dersom man har kjøpt en kjernemadrass i fastere multipocketfjær.