Mange nordmenn nyter god vin, både hjemme og på ferieturer i både innland og utland. Da er det greit med noe enkelt tilbehør til vin, som gjør vinopplevelsen enda bedre. Mulighetene er uendelige, selv om det vil være forskjellige behov og muligheter avhengig av hvor du befinner deg.

Hjemme – kjøleløsninger, glass og mye mer

Når du kjøper vintilbehør som skal brukes hjemme, trenger du selvfølgelig ikke tenke på verken størrelse eller vekt. For eksempel finnes det vinkjøleskap i en mengde forskjellige størrelser, modeller og design – se mer her hos en av de ledende forhandlerne av vintilbehør. En god kjøleløsning er noe av det første nordmenn med vin som hobby kjøper inn, da de aller færreste viner bør serveres ved kjøleskaptemperatur.

Når du nyter vin hjemme, er det også fint å ha et stort utvalg forskjellige glass å velge fra. Det finnes egentlig ingen fasitsvar når det gjelder hva som er et «riktig» glass til hvitvin, rødvin, dessertvin eller champagne – men mange glass er laget med en spesifikk type vin i tankene. Dessuten har designet mye å si for hvordan vinen oppleves, og flotte glass kan gi en god vin ett ekstra løft.

På reise – smarte og kompakte vintilbehør

Det er selvfølgelig få som tar med seg vinglass eller vinkjøler på tur, men noen mer kompakte vintilbehør kan faktisk være relevante å ha med i kofferten.

  • En enkel vinåpner kan være gull verdt hvis du oppdager at det mangler opptrekker i feriehuset, leiligheten eller hotellrommet.
  • Det finnes flere enkle kompakte løsninger til forsegling av vinflasker, noe som kan være praktisk hvis du skal nyte en flaske vin over flere dagers tid.

Oppsummert er det ikke mye tilbehør til vin som du egentlig MÅ ha for å komme i gang med en litt mer seriøs vinhobby, men det finnes mye morsomt tilbehør som kan gjøre vinopplevelsen enda bedre.