Badet er et av de aller mest kostbare rommene i boligen, og en komplett oppussing koster mange hundre tusen. Det er derfor ikke rart at det er mange som vurderer å friske opp badet litt med nye baderomsmøbler, hvis hoveddelen av badet er i god teknisk stand. Det finnes et tilnærmet ubegrenset utvalg av baderomsinnredning og det trenger ikke å være vanskelig å få på plass noe som gir badet et helt nytt uttrykk.

Bademøbler fra for eksempel https://www.dansani.no/ brukes kanskje i hovedsak av profesjonelle håndverkere og rørleggere, men det er ikke noe i veien for at en privatperson kan sette opp noen av de enklere møblene på egen hånd.

Vær forsiktig med alt som har å gjøre med membran, vann og strøm

Det er kanskje en selvfølge, men det er mye på badet som man aldri bør røre på egen hånd. Hvis man gjør egne endringer på for eksempel det elektriske anlegget kan det medføre både kostbare skader, men også direkte livsfarlige situasjoner. Spesielt på badet der vann også er en del av bildet kan dette være katastrofalt.

Det er dessuten viktig å ikke ødelegge membran på badet, så i tilfelle du skal feste baderomsmøbler til vegger er det viktig å sette seg inn i om det er membran i den veggen og hvordan du eventuelt kan feste møblene uten å skade membran.

Skifte ut skap, male fliser og andre enkle grep

Å skifte ut skap på badet er ofte noe privatpersoner kan gjøre. Det finnes sannsynligvis allerede spikerslag på veggen som nye skap kan festes på, eller så er det kanskje mulig å lage løsninger der skapene festes til veggen med andre festeanordninger.

Å male fliser er noe annet som mange vurderer, spesielt hvis det er et litt eldre bad som uansett må oppgraderes i løpet av noen år kan dette gi litt ekstra levetid til badet.